FØLG MIG

Om Daisy Dahl

IMG_8099

Min historie

Min kunstneriske rejse begyndte da jeg var bare 8 år gammel. Min mor og far var lige blevet skilt og min mor og stedfar var flyttet fra storbyen og ud på landet. Her gik jeg på opdagelse i værkstedet og fandt store træplader som jeg begyndte at male på. 

Da træpladerne blev større og større, og de små tuber maling ikke længere rakte, fik jeg det år til jul, et komplet malersæt, med staffeli, pensler, lærreder, maling, og så var jeg ellers for alvor i gang. Den jul står så tydeligt i erindringen for mig, jeg var så stolt over den store gave. Det var også her, at jeg som 8 årig sagde til min mor; -“når jeg bliver stor, så ville jeg være billedkunstner”.

Hurtigt opdagede jeg, hvordan kunsten blev mit tilflugtssted, og det var igennem kunsten, jeg kunne finde den ro og fordybelse jeg manglede så meget. 

Jeg voksede op med en far som var alkoholiker hele min barndom, og når jeg malede, kunne jeg glemme alt om tid og sted. Kunsten blev på mange måder min redning som barn. I dag er kunsten min største passion.

I starten af 20´erne begyndte jeg på en privat billedskole, her gik jeg i 6 år. Herfra vidste jeg, at kunsten var det jeg ville arbejde med professionelt. De 6 år, gav mig alt den viden, der gør mig til den kunstner jeg er i dag. Jeg er dybt taknemlig for den læring, støtte og opmuntring jeg fik af min underviser; Ellen Margrethe Møller.

Galleri & Atelier i privaten

Jeg var bare 27 år da jeg første gang åbnede dørene i mit helt eget galleri og atelier. 

Min mand og jeg var på udkig efter et hjem, der var stort nok til at jeg kunne have plads til min drøm, om at have galleri og atelier hjemme. 

Vi var heldige at finde et arkitekttegnet hus, hvor der tidligere havde været elektriker-forretning. Det var derfor nemt at ændre det til galleri. Mit galleri ligger i en selvstændig del af privaten. Kælderen danner rammen for mit værksted & atelier, så mit galleri og atelier er adskilt. Meget praktisk når man i perioder arbejder på store opgaver.

Mit hjem har siden 2009 fungeret som både galleri & atelier. 

I dag er jeg formand for Kunstrunden Sydvestjylland, som har over 100 medlemmer. Derudover er jeg næstformand i Kunstnerhuset Skærbæk, og tidligere formand for Vadehavskunst.

Jeg har udstillet min kunst i 20 år, og har udstillet i det meste af Danmark i gallerier og på kunstudstillinger rundt i Europa.

Udover at have Danmark som mit hjemland, har jeg solgt kunstværker til følgende lande; Tyskland, Norge, Holland, Belgien, Østrig, Schweitz, USA, England, Sverige, Canada og Italien.

Jeg er beæret over at have hele verden som min arbejdsplads, og jeg er ydmyg og taknemlig for at så mange støtter mit lille galleri. – TAK!